Akkuş Argan Yaylası Kış Festivaliyle Renklendi
Akkuş’un Argan Yaylasında bu yıl 5’incisi düzenlenen kar festivali yoğun katılımla gerçekleşirken renkli görüntüler ortaya çıktı.
Akkuş ilçesinde deniz seviyesinden 1700 metre yükseklikteki yaylada ‘5. Argan Yaylası Kar Festivali’ düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesi iş birliğinde yoğun katılımla gerçekleştirilen festival, renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunları gösterisiyle başlayan festival, kar topu ve kızak yarışlarıyla devam etti. İl dışından da memleketine gelen çok sayıda kişi festivalde düzenlenen etkinliklerde eğlenerek keyifli vakit geçirdi.
Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘3 ay değil 12 ay Ordu’ vizyonuyla şehirde dört mevsim canlılık yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda yaylaları kış aylarında da turizmin gözde mekanlarından bir tanesi yapmayı hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, kar festivallerine 1700 rakımlı Akkuş Argan Yaylası ile devam etti. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesi iş birliğinde yoğun katılımla gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükelçi Yavuz Selim Kıran, Ak Parti Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat ile İbrahim Ufuk Kaynak, ilçe belediye başkanları da festivale katılarak vatandaşların eğlencelerine ortak oldu.
Programda konuşan Başkan Güler, “Büyük Ordu ailesi hepiniz hoş geldiniz. Biz büyük bir aileyiz. Dünyanın en güzel yerlerinden birinde bulunuyoruz. Başka yerde 2 cm kar yağdığında hayat duruyor biz ise 2 metre karda festival yapıyoruz, eğleniyoruz. Bu da bizim farkımız. Daha güzel günlere birlikte gidelim. Allah ağzımızın tadını bozmasın” dedi.
Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ise Argan kar festival ile binlerce kişiyi bir araya getirmekten dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.
İl dışından da memleketine gelen yüzlerce vatandaş memleket özlemini giderdi, düzenlenen etkinliklerde eğlenerek dolu dolu bir gün geçirdi. Her yıl festivalin devamlılığını dileyen vatandaşlar, kış festivalleriyle Ordu’yu renklendiren Başkan Güler ve Başkan Demirci’ye teşekkür ettiler.