Akkuş Belediyesi

Akkuş Belediye Meclisi’nden İsrail’e Kınama

Geri

Akkuş Belediye Meclisi’nden İsrail’e Kınama

20 Mayıs 2021

Akkuş Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında, Belediye Başkanı İsa Demirci ve belediye meclis üyeleri, İsrail'in Filistin topraklarında düzenlediği saldırıları kınadı.

Akkuş Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı İsa Demirci başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İsa Demirci gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlandığı toplantı öncesi bir konuşma yaptı. Meclis üyelerinin tamamı ortak bildiri yayımlayarak İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınarken Başkan Demirci İsrail'in Filistin halkına ve Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, bu zulmün bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

“İsrail’in Yaptığı Yaşam Hakkı İhlali ve Soykırımdır”

İşgalci İsrail ordusu tarafından orantısız güç kullanılarak aralarında bebek ve çocukların da olduğu çok sayıda masum Filistinlinin öldürüldüğünü belirten Başkan Demirci, “Ramazan ayı içinde başlayan, bayram günlerinde sürdürülen ve halen devam eden terör devleti İsrail’in Gazze’ye ve Filistin halkın saldırıları çok vahim boyuta ulaşmıştır. Yaşamlarını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu saldırılar en kutsal hak olan yaşam hakkı ihlali ve soykırımdır. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir yolla insanlığın gözünün önünde katliam yapılmaktadır.

“Filistin’in Bağımsızlığını Savunmaya Devam Edeceğiz”

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve bütün dünya artık bu terör devletine haddini bildirmelidir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail’in bir an önce hesap vermesi ve cezalandırılması gerekmektedir. Akkuş Belediye Meclisi olarak Filistin halkına yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden şehit kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya her zaman devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz