Akkuş Belediyesi

Akkuş Belediyesi Akkuş’ta ve Deprem Bölgesinde Çalışmalarını Sürdürüyor

Geri

Akkuş Belediyesi Akkuş’ta ve Deprem Bölgesinde Çalışmalarını Sürdürüyor

20 Şubat 2023

Akkuş Belediyesi deprem bölgesindeki çalışmalarının yanı sıra İlçede son 10 gündür etkili olan ve 1,5 metreye ulaşan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından belediye personelinin ve iş makinalarının çoğunu deprem bölgesine gönderen Akkuş Belediyesi, bir taraftan yaraları sararken diğer taraftan Akkuş’ta kar yağışının meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve şehirdeki günlük yaşamın aksamaması için karla mücadele çalışmalarını başarıyla sürdürüyor.

 

“Akkuş’tan 18 Tır Yardım Malzemesi Gönderildi”

Akkuş Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 ve 7.6'lık büyüklüğündeki depremlerin ardından deprem bölgesinde yardım çalışmalarına devam ediyor. Depremin meydana geldiği  6 Şubat günü zaman kaybetmeden harekete geçtiklerini belirten Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından tüm yurtta olduğu gibi bizler de Akkuş Belediyesi ve Akkuş Kaymakamlığımız olarak büyük bir yardım kampanyası başlattık. Depremin ilk gününden itibaren bugüne kadar deprem bölgesine 18 tır ihtiyaç malzemesi gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz” dedi.

 

“Deprem Bölgesinde Tüm İmkânlarımızı Seferber Ettik”

Deprem felaketinin yıkıma neden olduğu illeri ziyaret ederek, vatandaşların acılarını paylaşan Başkan Demirci, bölgede yaraları sarmak için tüm imkânların seferber edildiğini belirterek, “Akkuş Belediyesi olarak 25 personel, 12 araç ve gönüllülerimizle yaraları sarmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Adıyaman’da kurduğumuz aşevlerinde şuana kadar 50 binin üzerinde sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra ekiplerimiz hafriyat kaldırma ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Yine aynı şekilde bölgeye gelen yardımları koordineli bir şekilde çalışarak araçlarımızla depremzedelere ulaştırıyoruz” dedi.

 

Karla Mücadele Çalışmaları Başarıyla Sürdürüldü

Deprem bölgesinde yaraları sararken diğer taraftan Akkuş’ta 10 gündür etkili olan ve 1,5 metreye ulaşan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini belirten Başkan Demirci, “ ilçemizde son gündür etkili olan kar yağışıyla birlikte, araçlarımızın birçoğunu deprem bölgesine göndermemize rağmen, karla mücadele çalışmalarımızı başarıyla sürdürüp vatandaşlarımızı mağdur etmedik. Büyükşehir belediyemizle birlikte kar yağışının etkili olduğu ilk günden itibaren teyakkuza geçerek kar yağışının meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve şehirdeki günlük yaşamın aksamaması için yoğun bir şekilde çalıştık. Çok şükür karla mücadele anlamında herhangi bir sorun yaşamadık” şeklinde konuştu.