Akkuş Belediyesi

Akkuş Belediyesi Dijital Arşive Geçiyor

Geri

Akkuş Belediyesi Dijital Arşive Geçiyor

21 Şubat 2022

Akkuş Belediyesi modern belediyecilik hizmetleri kapsamında vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve daha hızlı hizmet verebilmek için evrak yönetiminde dijital arşiv dönemine geçiyor. 

Akkuş Belediyesi evrak takibinin daha kolay sürdürülebilmesi ve vatandaşların işlemlerini daha hızlıca sonuçlandırılabilmesi için 1954 yılından bu yana arşivlenen tüm dosyalarını dijital ortama aktarıyor. İlk aşamada imar dosyalarının aktarıldığı sistemde toplamda 5 binden fazla dosya taranarak dijital ortama aktarılacak. Dijital arşivleme sisteminin sunduğu hız ve kolaylık sayesinde görevli belediye personeli tarafından vatandaşların talep ettiği belge veya evrak daha kolay ve süratli bir şekilde zaman kaybı olmadan dijital ortamda ilgili kişiye teslim edilebilecek.

“Vatandaşlarımızın Hayatını Kolaylaştıracağız”

Dijital arşiv sistemiyle evrakta tahribat, değişme, kaybolma gibi olumsuzlukların ortadan kalkacağını ve vatandaşların işinin kolaylaşacağını belirten Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Belediyemizde evrak kaybının önlenmesi, takibinin kolaylaştırılması, işlemlerinin daha hızlı sonuçlandırılarak vatandaşların karşılaştığı zaman kaybını en aza indirmeyi hedefleyen dijital arşiv çalışması başlattık. Dijital arşiv sistemi gerek belediye hizmetlerin yürütülmesinde, gerekse vatandaşın belediyedeki işlerini hızlı bir şekilde halledilmesinde çok büyük fayda sağlayacak. Bunun yanı sıra belgelerin fiziki kullanımından kaynaklanan yer kaybı, belgelerin yıpranması, afetlerden etkilenme gibi sorunlardan ve maliyetlerden önemli ölçüde kurtulmuş olacağız” dedi.