Akkuş Belediyesi

Akkuş Eğitim Yatırımlarında Altın Çağını Yaşıyor

Geri

Akkuş Eğitim Yatırımlarında Altın Çağını Yaşıyor

21 Nisan 2022

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu bir günlüğüne devrederken Akkuş’un eğitim yatırımlarında altın çağını yaşadığını söyledi.

Akkuş’ta her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğu çocuklara bırakma geleneği yine bozulmadı. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu bir günlüğüne Fatih Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Esila Su Zeren’e devretti. Minik başkana talimatları olup olmadığını soran Başkan Demirci, geleceğimizin teminatı tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

 

“Daha Sağlıklı Eğitim İçin Fiziki Şartlara Çok Önem Verdik”

Göreve geldiği günden itibaren ilçede eğitim yatırımları anlamında çok önemli mesafeler kat edildiğine değinen Başkan Demirci, “ilçemizde çocuklarımızın daha sağlıklı ve kaliteli ortamlarda eğitim alabilmeleri için fiziki şartlara çok önem verdik. Bu kapsamda deprem testlerini geçemeyen ilkokul, ortaokul ve liselerden oluşan 12 okul binası hakkında geçtiğimiz yıl yıkım kararı alınmış ve yıkıma başlanmıştı. Yıkılan okulların yerine de yenilerinin yapımına merkezde bulunan Cumhuriyet İlkokulu ile başlanmıştı. İnşallah bu okulumuz yeni eğitim öğretim sezonuna yetişecek. Akpınar ilk ve ortaokulumuzun ihalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşaatı başlayacak. Yine ilçemizde kız yurdunun ihalesi gerçekleştirildi, bayram dönüşü inşaatı başlayacak. Diğer taraftan ilçe merkezinde imam hatip lisesi ve ortaokulunun ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Dolayısıyla ilçemiz eğitim anlamında alınan yatırımlarla altın çağını yaşıyor diyebiliriz. Ben şimdiden hayata geçen ve geçecek olan yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.