Akkuş Belediyesi

Akkuş’a Organik Fındık İşleme Tesisi Kurulacak

Geri

Akkuş’a Organik Fındık İşleme Tesisi Kurulacak

17 Kasım 2022

Akkuş Belediyesi, DOKAP ve Akkuş Ziraat Odası iş birliği ile ekonomiye ve istihdama katkı sağlanması amacıyla Akkuş’a organik fındık işleme tesisi kurulacak.

Akkuş’ta yetişen organik fındığın işlenmesi ve paketlenmesini kapsayan “organik fındık işleme tesisi” projesi için protokol töreni düzenlendi. Akkuş Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ve Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya katıldı. Toplam maliyeti 5 milyon 380 bin TL olan proje kapsamında bölgede yetişen organik fındıklar tesiste işlenerek pazara ulaşacak.

“Organik Fındık Daha Nitelikli İşlenecek”

Akkuş organik tarımla ilgili önemli süreçlerin yaşandığını belirten DOKAP Başkanı Hakan Gültekin projeyle ilgili, “Bugün Akkuş ilçemizde fındıkla ilgili DOKAP’a sunulan nitelikli ve güzel bir projemizin imza törenini gerçekleştirdik. Akkuş fasulyesiyle ilgili daha önce çok önemli çalışmalara imza atıldı. Organik fındıkla ilgili de aynı süreci desteklemek için bizlere sunulan 5 milyon TL’lik projeyi değerlendirerek olumlu bulduk.  Organik fındığın daha nitelikli işlenmesi ve paketlenmesi için destek vereceğiz. Ben projeyi hazırlayan başta Belediye Başkanımıza ve Ziraat Odamıza teşekkür ediyorum. Akkuş’umuza hayırlı olsun” dedi.

 “Bölgemize Değer Katacak Bir Proje”

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Akkuş’ta tarımla uğraşan çiftçilerin ekonomisine katkı sunmak adına projeyi çok önemsediklerini belirterek, “ İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın evlerine ekonomilerine katkı vermek amacıyla tarımsal desteklerimiz devam ediyor. Bugün de Ziraat Odamızla birlikte hazırlayıp DOKAP Başkanlığımıza sunduğumuz organik fındık işleme tesisi projemizin protokolünü gerçekleştirdik. Bu proje bölgemizde yetişen organik ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesinde önemsediğimiz toplamda 5 milyon TL’lik bir proje. Bu tesiste bölgemizdeki organik ürünler işlenecek paketlenecek ve pazara ulaşacak. Ben projede emeği geçen başta DOKAP Başkanımız Hakan Gültekin’e Ziraat Odamıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İlçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, ise proje sayesinde organik fındığın daha değerli bir şekilde pazara ulaşacağını ifade ederek “Bölgemizde yetişen fındığımıza katma değer katabilmek, daha iyi pazarlayabilmek adına böyle bir tesisi ilçemize kazandıralım istedik. Belediye Başkanımız İsa Demirci’nin katkılarıyla dosyamızı hazırlayarak DOKAP Başkanlığımıza sunduk ve kabul gördü. İnşallah bu tesis sayesinde fındığımızı daha değerli bir şekilde pazara ulaştıracağız. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.