Akkuş Belediyesi

Akkuş’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Geri

Akkuş’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

8 Mart 2022

Akkuş’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle şehit ve gazilerin anne ve eşlerinin yanı sıra ilçenin birçok noktasından gelen kadınlara yemek programı düzenlendi.

Akkuş Kaymakamlığı ve Akkuş Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle şehit ve gazilerin anne ve eşlerinin yanı sıra ilçenin birçok mahallesinden gelen kadınlara yemek programı düzenlendi. Programa katılan Akkuş Kaymakamı Emrah Aslan, Belediye Başkanvekili Muammer Kurt ve protokol üyeleri tarafından kadınlara karanfil ve hediyeler takdim edildi.

Kaymakam Aslan “Bir Gün Değil Her Zaman Yanınızdayız”

Programda konuşan Akkuş Kaymakamı Emrah Aslan,  kadının toplumumuzun en önemli ve en saygın yapılarından biri olan aile kurumunun önemli bir üyesi olduğunu ifade ederek, “Kadınlar günü dendiği zaman genellikle şehirde yaşayan iş hayatına atılmış kadınlar akla geliyor. Ancak burada coğrafi şartların zorlukları altında hayat mücadelesi veren siz değerli büyüklerimiz olduğu için bizler Anadolu kadınlarının günü kutlu olsun diyoruz. Bizler sadece bugün değil her gün sizlerin yanınızdayız ve olmaya da devam edeceğiz. Kadın kimi zaman annedir, kimi zaman abladır, kimi zaman kardeştir, yani doğumumuzdan ölüme kadar hep yanımızdasınız. Türk milleti olarak tarihimize baktığımız zaman kadınlarımızın çok önemli yerlerde olduğunu görmekteyiz. Kucağında çocuğuyla sırtında mermi taşıyan Nene Hatun’u, Şerife Bacı’yı, adını tarihimize altın harflerle yazdıran kadınlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız, her zaman minnetle anacağız. Günümüzde de baş tacı yapılacak kadınlarımıza yönelik şiddeti sıfıra indirerek kadınlarımızın öneminin daha da arttığı bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz. Ben, bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Programımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, gününüzü tekrar kutluyorum” dedi.

“Kadınlarımız Baş Tacımızdır”

Akkuş Belediyesi Başkanvekili Muammer Kurt ise kadınların toplumun ve ailenin en temel taşı olduklarını belirterek, “Kurtuluş Savaşımızda cephe gerisinin kahramanı olan kadınlarımız bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Bu açıdan inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen program günün anısına verilen yemeğin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.