Akkuş Belediyesi

Akkuş’ta Kar Kalınlığı 2 Metreye Ulaştı

Geri

Akkuş’ta Kar Kalınlığı 2 Metreye Ulaştı

25 Ocak 2022

Akkuş'ta 4 gündür etkili olan ve 2 metreye kadar ulaşan kar yağışının ardından Akkuş Belediyesi ekipleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı Akkuş’ta kar kalınlığının 2 metreye ulaşmasıyla birlikte kar yağışının meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve şehirdeki günlük yaşamın aksamaması için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Kar yağışının etkili olduğu ilk günden itibaren Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tüm imkânları seferber eden Akkuş Belediyesi ekipleri gece gündüz demen çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

35 İş Makinasıyla Çalışmalar Sürüyor

İlçede devam eden karla mücadele çalışmalarını Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu ile birlikte inceleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Kar yağışının başladığı ilk günden itibaren vatandaşlarımızı mağdur bırakmamak için Büyükşehir Belediyemizle birlikte tüm imkânlarımızı sefer ettik. Şuanda 35 iş makinası ve 60 personelimizle karla mücadele çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 44 mahallemizin tamamında yollar kapandı ancak yoğun gayretlerimizle ana yolları açmayı başardık. Bugün Ortabölme ve Seferli mahallelerimizde 2 cenazeyi evlerine, 4 acil hastamızı da alarak sağlık kuruluşlarına ulaştırdık” dedi.

Küçük Makinalar Devre Dışı Kaldı

Akkuş’ta son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığını hatırlatan Başkan Demirci, karla mücadele çalışmalarında küçük makinaların devre dışı kaldığını, sadece büyük makinaların çalışabildiğini söyledi. Başkan Demirci, “ Gerçekten uzun zamandır bu kadar yoğun bir kar yağışıyla karşı karşıya kalmamıştık. Şuanda küçük makinalarımız maalesef çalışmıyor. Bu durumu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızla paylaştık, o da bizlere sahil ilçelerden büyük iş makinaları takviye yaptı. Çalışmalarımızı şuan sadece büyük iş makinalarıyla sürdürüyoruz. Karla mücadeledeki desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler’e, ekibine ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kar yağışının yaşandığı ilk günden itibaren mağduriyet yaşamadıklarını belirten vatandaşlar ise özverili çalışmalarından dolayı tüm ekiplere teşekkür ettiler.