Akkuş’ta "Stokçuluk" ve "Fahiş Fiyat" Denetimi Yapıldı

Akkuş’ta "Stokçuluk" ve "Fahiş Fiyat" Denetimi Yapıldı

9 Mart 2022

Ordu Valiliği tarafından İl genelinde başlatılan temel ihtiyaç maddelerinde stokçuluk, aşırı fiyat ve spekülatif hareketlere karşı denetimler kapsamında Akkuş Belediyesi ve Akkuş Kaymakamlığı tarafından İlçe genelinde denetim yapıldı.

Akkuş Belediyesi ve Akkuş Kaymakamlığı tarafından ilçe genelinde ürünlerde fahiş fiyat ile satışlara karşı denetimlerini sürdürüyor.  İlçe genelindeki marketlerde denetim yapan ekipler, market raflarındaki etiketleri inceleyerek aşırı fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimi yaparken öte yandan marketlerin depolarını da kontrol etti.

Yağ satış reyonları ile depolarının incelendiği denetimlerde, ürünün etiket ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığı, etiket ve künye bilgileri, indirimli ürünün önceki fiyatına bakıldı. Seçilen bazı ürünlerin reyon ile kasa fiyatı karşılaştırıldı.

Akkuş Kaymakamı Emrah Aslan, görevli ekiplerce marketlerdeki yağ fiyatları ve stokçuluğa karşı denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti.