Akkuş Belediyesi

Akkuş'un Başpehlivanı Recep Kara Oldu

Geri

Akkuş'un Başpehlivanı Recep Kara Oldu

31 Temmuz 2017

 

Akkuş 7. Kültür Sanat Ve Turizm Festivali geniş katılımla gerçekleştirildi. 2 gün 2 gece süren festivalde gurbet ile sıla buluşması yaşandı.

BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

28 Temmuz günü yürüyüşle ile start alan festivalde ilk gün gündüz bölümünde yağlı pehlivan güreşleri yapıldı. Dibekdüzü Yaylası'nda yapılan güreşlerde Kırkpınar'da altın kemer takan güreşçilerden Recep Kara, Mehmet Yeşilyeşil, Fatih Atlı ve Şaban Yılmaz başta olmak üzere 350 pehlivan el bağladı. Kıran kırana geçen güreşlerin finalinde rakibi Mehmet Yeşilyeşili yenen Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanı, Kırkpınar Başpehlivanı Ordulu Recep Kara Akkuş'un başpehlivanı oldu.

AĞALIK 125 BİNLE GÖÇ KARDEŞLERİN OLDU

Yağlı pehlivan güreşlerinde yapılan ağalık yarışları hararetli ihalelere sahne oldu. 9 işadamının ağalık yarışına girdiği ihalede ağalığı 125 bin liraya Göç Kardeşler adına Mustafa Göç kazandı.

SİNAN YILMAZ COŞTU, COŞTURDU

Birinci günün akşamına konserler damga vurdu. Yoğun yağmura rağmen konser alanını dolduran vatandaşlar unutulmaz bir akşam geçirdi. Yöresel sanatçıların ardından sahne alan Karadeniz müziğinin sevilen sesi Sinan Yılmaz muhteşem sahne performansıyla yağmura rağmen kendisini izlemeye gelen kalabalığı coşturd.

2. GÜN HÜLYA POLAT VARDI

Hareketli Karadeniz müziklerinin damga vurduğu Akkuş 7. Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nin 2. akşamı yöresel sanatçıların ardından sahne alan Hülya Polat, konser alanını dolduran 5 bin kişiye doyumsuz bir gece yaşattı. Birbirinden güzel parçalarla kendini izlemeye gelenleri coşturan Hülya Polat, coşkulu kalabalığı görünce konserini yaklaşık 1 saat uzattı.

GURBETLE SILAYI BULUŞTURDUK

Festivalin son akşamında meydanı dolduran kalabalığa seslenen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Uzun bir aradan sonra 7.sini gerçekleştirdiğimiz kültür sanat ve turizm festivalimizde gurbetle sıla buluşması yaşandı. İnsanlarımız hasret giderdiler, bir araya geldiler. Festivalimizin ilk gününden itibaren kalabalık bir kitle bizlerle birlikte oldu. Güreşlerimiz ve konserlerimiz büyük ilgi gördü, bu ilgi bizlere daha fazla sorumluluk yükledi. Festivalimizle aramızda olan misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha geniş organizasyonlarla festivalimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.