Akkuş Belediyesi

Başkan Demirci, “ Derneğimiz Bölgeye Örnek Oldu”

Geri

Başkan Demirci, “ Derneğimiz Bölgeye Örnek Oldu”

5 Ağustos 2021

Akkuş’ta ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla bir yıl önce kurulan Argan Yerel Eylem Grubu Derneği faaliyetleriyle bölgeye örnek oldu.

Akkuş’ta yeni projeler üreterek, ilçedeki durağan potansiyelleri harekete geçirmeye çalışan Argan Yerel Eylem Grubu Derneği kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla örnek oldu. İlçedeki her kesime yönelik kooperatifleşme, kırsal turizm eğitimi ve Organik tarım eğitimleri ile bölgede ilkleri gerçekleştiren Argan Yerel Eylem Gurubu Derneği üreticilere vereceği ekipman desteğiyle de çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak.

 

“Derneğimizin Amacı Bölgemizde Kalkınmaya Katkı Sağlamak”

Derneğin Yönetim Kurulu toplantısına katılarak bugüne kadar yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Akkuş Belediye Başkanı, aynı zamanda Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı İsa Demirci, “Argan Yerel Eylem Grubu Derneği 2019 yılında kırsalda kalkınma parolası ile kurulmuş bir dernektir. 2020 yılında hazırlanan Yerel Kalkınma Stratejisi TKDK tarafından kabul görmüş ve toplamda 1.920.000 liralık projemiz kabul edilmiştir. Bu desteğin %90 ı Avrupa Birliği, % 10 u ise Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İlçemizde madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme eğitimi, kadınlara yönelik kooperatifleşme eğitimi, esnaflara yönelik kırsal turizm eğitimi ve çiftçilerimize organik tarım eğitimleri düzenlenmiştir. Bu alanda Ordu da ilk ve tek eğitim faaliyetleri düzenleyen Dernek Argan Yerel Eylem Grubu derneğidir. Derneğimizin projelerinden olan tarihi ve turizm alanlarına bilgilendirme panoları ve yönlendirme levhaları yapımını karekod sistemiyle yaparak çağımıza uygun yenilikçi bir yaklaşım ile Ordu’da bu konuda bir ilki gerçekleştirmiştir” dedi.

 

“Üreticilerimize Ekipman Desteği Sağlayacağız”

Bu yıl içerisinde ilçedeki üreticilere ve amatör spor kulüplerine destek olacaklarını belirten Başkan Demirci, “Üreticilerimizin, gerek verilecek eğitimlerle gerekse alınacak makine ve ekipmanlarla her zaman yanında olmayı amaçlayan derneğimiz üreticilerimizin işini kolaylaştırmak amacıyla mercimek patozu, ceviz soyma makinası ve fındık kurutma makinası alacaktır. Ayrıca ilçedeki amatör spor kulüplerine malzeme desteği verilecektir” şeklinde konuştu.