Akkuş Belediyesi

Başkan Demirci, “Muhtarlarımız Yerel Yönetimlerin Vazgeçilmez Yapı Taşıdır”

Geri

Başkan Demirci, “Muhtarlarımız Yerel Yönetimlerin Vazgeçilmez Yapı Taşıdır”

18 Ekim 2022

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda muhtarlığın yerel yönetimlerin vazgeçilmez yapı taşı olduğunu söyledi.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Muhtarlık müessesinin yerel demokrasinin en eski örneği olduğunu belirten Başkan Demirci, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımız, seçilmiş oldukları Köy ve Mahallelerindeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek yapılacak olan kamu hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesi noktasında önemli bir görevi üstlenmektedirler.

Halkımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, diğer yandan da hem geleneksel hem de günümüz kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil eden muhtarlıklarımız; vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve beklentilerini ilgili makamlara ileten, takibini yapan tarihi kurumlarımızdandır. Hizmetlerimizin hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında en yakın çalışma arkadaşlarımız olan muhtarlarımızla diyaloğumuzu sürdürmekte ve halkımızın ortak sorunlarını birlikte çözüme kavuşturmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; demokrasimizin çekirdeği olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününün 193. Yılını en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle aramızdan ayrılan muhtarlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.”