Akkuş Belediyesi

Başkan Demirci’den 30 Ağustos Mesajı

Geri

Başkan Demirci’den 30 Ağustos Mesajı

29 Ağustos 2022

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Türk Milleti'nin 30 Ağustos'ta bağımsızlık uğruna emsali görülmemiş bir zafer elde ettiğini belirten Başkan Demirci mesajında şu ifadelere yer verdi, “30 Ağustos 1922 tarihi sadece bir gün olmaktan öte bir milletin istediğinde neleri başarabileceğini, istediğinde neleri değiştirebileceğini, kahramanlık destanı nasıl yazılır bütün cihana gösterdiği önemli bir milattır. Tarihi zaferlerle dolu Türk Milletinin yeniden dirilişinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız, bağımsızlık aşkı uğruna canlarını hiçe sayan ve bugün bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan kahramanlarımızın eseridir.

30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu Milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır.

Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı Zaferin 100. yıldönümünde, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz Şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Büyük Zafer’in 100. yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum."