Akkuş Belediyesi

Başkan Demirci’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Geri

Başkan Demirci’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

7 Mart 2023

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak sevgi, fedakârlık ve hoşgörünün sembolü olan tüm kadınların gününü kutladı.
Başkan Demirci, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü; Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.  Sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun en temel yapı taşlarıdır. 
Kadın, merhametiyle engin bir sevgi kaynağı, cesareti, azmi ve mücadelesiyle sırtımızı yasladığımız en muntazam dağdır. Özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete, ticaretten sosyal hayata her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri seviyeye taşıyacaktır. Yeri geldiğinde yaşamın her alanına koşturan, evlerde yuvasını çekip çeviren anneler, hayatın bir parçası olarak çalışanlar, yeri geldiğinde de en azılı düşmanların işgaline karşı duran kahraman Şerife Bacılarımız olmuşlardır. Gelecek nesillerin yetişmesi şüphesiz onların omuzlarındadır. Tüm insanlığın bu bilince sahip olması gerekmektedir. Kadınlarımızın fedakârlıkları göz ardı edilemez, ehemmiyete sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”