Akkuş Belediyesi

Nüfus Sonuçları Açıklandı

Geri

Nüfus Sonuçları Açıklandı

31 Ocak 2017

Akkuş'un nüfusu geçen yıla göre 1756 artarken Ordu'nun nüfusu 750 bin 588 oldu.

 

TÜİK tarafından açıklanan 31 Aralık 2016 adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Türkiye'nin nüfusu 79 Milyon 814 Bin 871, Ordu'nun nüfusu 750 Bin 588, Akkuş İlçesi'nin nüfusu 24 Bin 820 oldu.

 

Sonuçları değerlendiren Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Ordu Büyükşehir Belediyemizle birlikte gurbetçilerimizle nüfus çalışması yaptık. Bizde Akkuş Belediyesi olarak ciddi bir çalışma ortaya koymuştuk, sonuçlara baktığımızda hem ilçemize hem de büyükşehrimize katkı sağlayacak bir nüfus artışını sağladığımızı görüyorum ve destek veren bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

 

Başkan Demirci açıklamasında, "Geride kalan Kasım ve Aralık aylarında hemşerilerimize, Akkuş'a ve Ordu'ya daha fazla yatırım gelmesi için ikametgahınızı yılın büyük bir bölümünü yaşadığınız, doğup büyüdüğünüz yere yani memleketinize alın diye seslenmiştik ve 2 ay boyunca muhtarlarımız, oda başkanlarımız, dernek başkanlarımız ve katkıda bulunan bütün hemşerilerimizle birlikte çalışma yapmıştık açıklanan sonuç bizi memnun etti" diye konuştu.

 

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "İlçemizin ve ilimizin gelişmesi için önümüzdeki yıllarda da bu duyarlılığın artarak devam edeceğine yürekten inanıyor, bir kez daha ilçemize sahip çıkma adına ikametgahını Akkuş'a alarak ilçemizin gelişmesine katkı sağlayan hemşerilerime çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.