Tescilli Akkuş Şeker Fasulyesinin Hasadına Başlandı
Beyaz rengi, kendine has tadı, aroması ve kokusuyla hızlı pişme özelliğine sahip Akkuş şeker fasulyesi hasadı için üreticiler kolları sıvadı.
Akkuş Belediye Başkanımız İsa Demirci, Kümes Tavukçuluğu ve Akkuş şeker fasulyesi üreticisi Hasan Balcı'yı ziyaret etti.
Bölgede 2 binin üzerinde üreticinin Akkuş şeker fasulyesi yetiştirdiğine değinen Başkan Demirci, fasulye üreticilerine bereketli bir hasat dönemini geçirmeleri temennisinde bulundu.
Belediye Başkanımız İsa Demirci: "Tescilli Akkuş şeker fasulyesi damak zevki, erken pişmesi ve kabuksuz olması gibi birçok farklı özelliğe sahip. Bölgemizde 2 binin üzerinde çiftçimiz tarafından Akkuş şeker fasulyesi yetiştiriliyor. Beyaz rengi, kendine has tadı, aroması ve kokusu ile Akkuş şeker fasulye üretimini ilçemiz genelinde daha yaygın hale getirmek için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Üreticilerimizin kasasız, belasız, hayırlı ve bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini diliyorum."
Belediye Başkanımız Demirci'nin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kümes Tavukçuluğu ve Akkuş şeker fasulyesi Üreticisi Hasan Balcı ise; "Fasulyemizi toprakla buluşturduğumuz ilk günden itibaren onunla bir çocuk gibi ilgileniyoruz. Hasat zamanı geldiğinde ise tüm emeklerimin karşılığını almak beni çok mutlu ediyor. Ne kadar çok toprağımız olursa olsun ekilip işlenmedikten sonra hiç bir değeri yok." diye konuştu.
Akkuş şeker fasulyesinin hasadının 20 ila 25 gün süreceğini belirten Balcı, bu yılki rekoltenin geçen yıla göre bir hayli düşük olduğuna da dikkat çekti.