Akkuş Belediyesi

"Yerel Kalkınma Hamlemiz Devam Ediyor"

Geri

"Yerel Kalkınma Hamlemiz Devam Ediyor"

7 Haziran 2017

 

DİLE KOLAY, SADECE AKKUŞ’A 3 YILDA 53 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

 Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Akkuş ilçesinde düzenlenen iftar programına 2 bin 500 kişi katıldı. Başkan Enver Yılmaz, iftar öncesi yaptığı konuşmada ilçe için yapılan ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgi vererek, “3 yılda 53 milyon TL’lik yatırım alan Akkuş ilçemizde yerel kalkınma hamlemiz devam ediyor” dedi.

 Başkan Enver Yılmaz yaptığı konuşmada, Akkuşluların birlik ve beraberliklerini sadece yapılan iftar programı vesilesiyle görmediklerini belirtirken, bu birlikteliğe il dışındaki birçok etkinlikte de şahit olduklarını söyledi. Düzenlenen iftar programındaki amacın yalnızca oruç açmak olmadığına, bu büyük ailenin bir ve bütün olma iradesinin de bir göstergesi olduğuna değinen Başkan Yılmaz, 2 bin 500 kişinin bu düşünceyle iftar davetine icabet ettiğini söyledi.  

 BAŞKAN YILMAZ, “AKKUŞ MAĞDUR İLÇELERİMİZDEN BİRİYDİ”

 42 mahallesi bulunan Akkuş’un Ordu ilinin Büyükşehir olmadan önce en mağdur ilçeleri arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Akkuş ilçemizde de büyük hizmetler yaptık.  3 yılda 53 milyon TL’lik yatırım alan Akkuşumuzda yerel kalkınma hamlemiz devam ediyor. En büyük yatırımın suya ve yola yapıldığı ilçemizde üç yılda 1 milyon 500 bin TL su tahsilatı yaptık. Buna karşılık ilçemize toplam 24 milyon TL’lik su yatırımı gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız kapsamında 4 su alma yapısı, 2 içme suyu deposu, 425 m kanalizasyon hattı ve 48 bin m içme suyu hattı döşedik” şeklinde konuştu.

 “3 YILDA 53 MİLYON TL’LİK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

 Akkuş ilçesine Büyükşehir olmadan önce yılda 800 bin TL ödenek ayrılırken, 3 yılda 53 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Ekiplerimizin bugün itibarıyla 12 farklı noktada çalıştığı Akkuş ilçemizde 73 km asfalt yol yapıyoruz. Bu zamana kadar yol için yaptığımız yatırım, toplam 27 milyon TL. Hava koşullarının elverişli olduğu zamanlarda, Allah izin verirse ne söz verdiysek hepsini hayata geçireceğiz. Salman yolumuzu asfalt yapacağız dedik ve çok az işimiz kaldı. Bağlantı ve grup yollarımızı programımıza aldık ve ihalelerini gerçekleştirdik. Akkuş ilçe merkezinin önemli ihtiyaçlarından olan Kent Meydanı ve Cephe İyileştirme Projemizin sözleşmesi imzalandı ve yer teslimi yapıldı” diye konuştu.

 “YAZ AYLARINDA NÜFUS İKİYE KATLANIYOR”

 Nüfus artışıyla ilgili çalışmalarda Akkuş’un örnek ilçelerden biri olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Akkuş ilçemizin bugün itibarıyla 25 bin civarında olan nüfusu, Ağustos ayında 50-60 binleri buluyor ve ikiye katlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, genel bütçeden 25 bin kişi üzerinden para alıp yatırım yaparken, yaz aylarında 50-60 bin kişiye hizmet veriyoruz. Bu nedenle ilçelerimizi nüfus sayısının artmasına yönelik teşvik ediyoruz. Sizler de bu duruma büyük destek veriyorsunuz” dedi.

 BAŞKAN DEMİRCİ, “BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

 Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ise Başkan Yılmaz’a gerçekleştirilen yatırımlar için teşekkür ederken, ilçenin bu yatırımlarla birlikte tam bir şantiye alanına dönüştüğünü söyleyerek, “ Şu anda sadece ilçe merkezimizde kamu yatırımı anlamında 8 projemiz devam ediyor. İlçemizdeki hava koşulları çalışmalar için çok elverişli olmamasına rağmen çok önemli hizmetler alıyoruz. Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’ın verdiği sözlerin tek tek yerine getirilmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yatırımların ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Akkuş ilçemizin 42 mahallesinden iftar programımıza katılan kıymetli hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 İftar alanında oynanan Hacivat ve Karagöz oyunu çocuklar tarafından büyük bir beğeniyle izlenirken, iftar programı mehteran gösteriyle sona erdi. Başkan Enver Yılmaz, iftardan sonra Akkuş’taki mahalle muhtarları ve STK temsilcileriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.