Akkuş Depremzedelerin Yanında

Akkuş Depremzedelerin Yanında

10 Şubat 2023

Akkuş Belediyesi ve Akkuş Kaymamaklığı merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından yardım çalışmalarına devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Akkuş Belediyesi ve Akkuş Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası ile toplanan yardım malzemeleri, depremzedelere ulaştırılmak üzere 7 tır ve kamyonlara yüklenerek uğurlandı.

Depremim ilk gününden itibaren yardım çağrısı ardından ilçe kaymakamlığı koordinesinde yürütülen kampanyaya Akkuşlular yoğun ilgi gösterdi. Kullanılmamış mont, bot, eldiven, çocuklar için kışlık giysi, battaniye, katalitik soba, gıda maddeleri, çocuk bezi, özel ihtiyaç malzemeleri, hijyenik malzeme, tüp gibi ayni yardımlarını toplanma merkezine getirilirken depremin 4’üncü gününde 7 tır ve kamyonlara yüklenerek uğurlandı. Gelen yardımlar yüklenerek hızlıca deprem bölgelerine gönderilemeye devam edilecek.