Akkuş Belediyesi

Başkan Demirci’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Geri

Başkan Demirci’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18 Mart 2024

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

 

Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlandı. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü, tarihi sayısız kahramanlıklarla dolu büyük bir milletin fertleri olarak, gurur ve heyecanla idrak ettiklerini belirten Başkan Demirci mesajında“18 Mart 1915 tarihi, vatan topraklarını bin bir zorluk ve yokluğa rağmen, canları pahasına koruyan kahraman ecdadımızın, vatan sevgisinin ne demek olduğunu dünyaya gösterdiği şanlı bir tarihtir. Türk milleti birlik ve beraberliği, iman gücü ile her zorluğu bertaraf etmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiştir. Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin tarihe yön veren en parlak zaferlerinden biridir. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur. Vatanı ve istiklali için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milleti, şehitlerimizin uğruna can verdiği bayrağımız ve topraklarımız bizim için en kutsal emanetlerdir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."